Pakket maatregelen voor de VergetenDriehoek

Door Marion Minten — do 04-02-2016, 18:47

De gemeente Venray neemt een pakket maatregelen om de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de Vergeten Driehoek te verbeteren. Het gaat om een combinatie van inrichting, regelgeving en afspraken. De maatregelen zijn in goed overleg met de ondernemers, bewonersvertegenwoordigingen en de politie genomen.

Burgemeester en wethouders hebben deze week groen licht gegeven voor het pakket maatregelen.De maatregelen hebben betrekking op de inrichting en het beheer van de openbare ruimte, op openbare orde en veiligheid en op het bestrijden van de criminaliteit.

368

Er komen drempel(s) of andere snelheidsremmers in de Langstraat.

stopverbod-banner

Van 16.00 tot 21.00 uur geldt een stopverbod in het noordelijk deel van de Langstraat, het zuidelijk deel van de Henseniusstraat en een stukje De Gouden Leeuw. De politie gaat extra mensen inzetten om het verbod te handhaven. Een andere maatregel is dat straatcoaches de Vergeten Driehoek meenemen in hun reguliere rondes. Het aanzien van het gebied wordt verbeterd door het aanbrengen van gevelbeplanting en vakken met groen.

Verder spannen alle partijen zich in om medewerkers, klanten en andere relaties te wijzen op de regels en mensen aan te spreken op ongewenst gedrag. Politie blijft alert op drugshandel, de Boa’s van de gemeente zien toe op het gebruik van de openbare ruimte.

samenscholing01

Burgemeester Hans Gilissen heft het samenscholingsverbod voor het centrum op. Volgens de burgemeester is het voldoende rustig in het gebied en is er geen reden meer om het verbod te verlengen. De Venrayse burgemeester stelde het verbod in augustus vorig jaar in om de overlast door in het centrum en vooral de Vergeten Driehoek tegen te gaan. In november verlengde de burgemeester het verbod met drie maanden.200438

Een arrestatieteam van de politie heeft maandagavond in een woning aan de Langstraat in de Vergeten Driehoek twee mannen aangehouden. Ze worden verdacht van drugshandel. Burgemeester Hans Gilissen gaat de twee kamers waar de verdachten wonen in verband met de drugshandel voor een half jaar sluiten. De deuren gaan na carnaval op slot. De burgemeester denkt dat met de aanhouding en de sluiting van de kamers een belangrijke bron van onveiligheidsgevoelens bij de bewoners van de Vergeten Driehoek is weggenomen.

Bron: omroepvenray.nl

Share This Post On

Submit a Comment